Friday, February 5, 2010

|| si pembuat cendol ||

.
.
.
pabila matahari terpacak di atas kepala, kehangatan nya memang terasa..

"dapat cendol ni pon sedap dowh" kata ku kepada hadi ketika kami sedang menuju ke bangi dari kolej.

"ok gak, katne best?" balas hadi sambil mata tertumpu pada lebuhraya plus utara selatan itu.

"cendol depan hitachi" balas ku spontan..

kami pun bergerak ke sana.. sementara itu,aku menghubungi zuhir supaya menyertai kami pekena cedol tersebut..

seperti biasa, kami akan sampai dulu sebelum zuhir, die ni memang lembap sket hahah (jangan marah weh)..

kadang2 je la lembap, selalu die AMAT 'PUNCTUAL' orangnya..

sambil menunggu zuhir di gerai cendol tersebut, aku meng order..

" kasi cendol dua! pulut kasi dalam tarok ar " pinta ku..

" siap!!!!" balas peniaga tersebut..

belum sempat aku duduk di kerusi yang tersedia di situ, peniaga cendol tu berlari (pecut 100m) mendapatkan aku..

"eh apsl die neh, nk mintak otograf ke?" aku membuat kesimpulan sendiri..

"kenapa boss?" tanya ku..

"SIAP!! cendol dua" kata peniaga tersebut semangat...

"wow....pantas dan efficient nya" aku berseloroh sendiri..



p/s: mengikut analisa yang dijalankan, peniaga tersebut boleh menyediakan 10 cendol pulut dalam masa 30 saat...gempak kan?





7 comments:

Diana said...

nak blajar wat cendol la...~

am3r said...

silakan~~

Diana said...

tlg temukan dgn p'buat cendol ni...
nk blaja dr die...

mr.Guava said...

selalu die AMAT 'PUNCTUAL' orangnya... perggh xperlu la aku tande tuh.. aku mmg punctual owg nye... bdw aritu ko tepon aku kt atas moto, camne aku nk smpai lebih awal dr ko klu ko col aku xseda... marah ni... aku report akak ipar aku.. :D

am3r said...

report laa, die syg aku kot :D

mr.Guava said...

die syg ko?? hmm aah btol gak... camtuh aku report ayah mertua aku... die syg aku sbb aku baik :D

am3r said...

org bek xckp die bek dowh